2 april 2019 - Inschrijven winter- en zomercompetitie

De inschrijving voor zowel de winter- als zomercompetitie is geopend tot en met 30 april 2019. Alle inschrijfformulieren dienen per mail opgestuurd te worden naar competitie@zeeuwsedartsfederatie.nl.
Eventuele dispensatieaanvragen voor de wintercompetitie graag aangeven in de mail waarbij het inschrijfformulier wordt opgestuurd.

Formulier wintercompetitie 2019-2020

 

Formulier zomercompetitie 2019


27 jan 2019 - Algemene ledenvergadering 22 januari 2019

Klik hier voor de notulen van de ALV van 22 januari.


24 dec 2018 - ZDF Koppeltoernooi

Zaterdagavond het het Zeeuws koppelkampioenschap plaatsgevonden in de Sport Pub Goes.

Wesley Bour en Rowdy Schoremans zijn opnieuw gekroond (zij veroverden de titel 2 jaar terug ook) tot Zeeuws Kampioen!!

In een spannende finale versloegen zij het duo Joey Huijsman / Arne Spee (Joey werd vorig jaar Zeeuws kampioen me zijn vader Ron Huijsman).

Wij willen Wesley en Rowdy van harte feliciteren met hun behaalde titel. Voor ons was het opnieuw een geslaagde avond met 30 ingeschreven koppels.

Ondanks dat er in eerder communicatie was geschreven dat er geen verliezersronde zou zijn, hebben wij deze in overleg met de spelers wel gespeeld.

Edwin van der Heijden / Jeroen Veenhof waren hierin de sterksten.

 

 

 


2 dec 2018 - Knock-out ronde bekerwedstrijden

De loting voor de eerste knock-out ronde van de beker is verricht! De teams aan de linkerkant spelen deze wedstrijden thuis. Vervolgens gaan we zoals we de laatste jaren gewend zijn verder in de schema, wat betekent dat de winnaars van de wedstrijden die onder elkaar staan het in de volgende ronde tegen elkaar op zullen nemen. Welke teams in de volgende ronde thluis zullen spelen wordt zoals gewoonlijk weer elke ronde opnieuw geloot.


3 sep 2018 - Memorial Toernooi

Afgelopen zondag heeft de ZDF het memorial toernooi georganiseerd in Sportkantine Bar de Belt.
Marvin van Eenennaam heeft met succes zijn titel verdedigd! In de finale was hij met 6-2 te sterk voor Rowdy Schoremans. Marvin had in de halve finale afgerekend met Pieter Otten (5-2), Rowdy was te sterk voor Stefan Marinissen (5-4). Jelger Tuinstra, Marie Tuinstra, John Berendsen en Gary O'Hagan sneuvelden in de kwartfinales van het singletoernooi.

Erica van Kooij won de verliezersronde. In een spannende finale won ze van Jessica Geldof. Richard Bour en Edwin Van der Heijden strandden in de halve finales van de verliezersronde.

In het geloot koppeltoernooi waren Killian Van Eenennaam en Erica van Kooij de sterksten. Zij versloegen Dominic Kroonen en Daniel Huijsman.
Arian Venema/ Mike Theune en Marie Tuinstra / Gert Tolhoek haalden de halve finales in de winnaarsronde.
Rowdy Schoremans en Martina Verboven wonnen de verliezersronde. Zij versloegen de kampioen van vorig jaar; Wesley Bour en Chelsea Van de Gruiter.

Al met al een gezellige dag beleefd, en een zeer mooi bedrag van € 900,- opgehaald voor het goede doel van dit jaar; Stichting Jongerenopvang Zeeland!

 


28 aug 2018 - Wijzigingen beker-en wintercompetitie 2018-2019

Volgende week trappen we het ZDF winterseizoen af met de eerste bekerwedstrijden. Hierbij de belangrijkste wijzigingen/aanpassingen ten opzichte van voorgaande jaren:

Een belangrijke wijziging is dat op al het uitstellen van wedstrijden een boete staat. Het wedstrijdschema is lang genoeg van te voren bekend. Wedstrijden eerder spelen is wel altijd toegestaan wanneer dit in onderling overleg naar de divisieverantwoordelijke gecommuniceerd wordt. Ook het draaien van wedstrijden, mits doorgegeven, is altijd toegestaan. Om de boete voor elk team even 'zwaar' te maken is gekozen voor een boete van €5 per lid. Zo betaalt een team met 6 spelers €30 boete en een team met 12 spelers €60.

Op basis van eerder gehouden enquêtes zijn enkele spelformats in divisies licht gewijzigd:
Eredivisie koppel: was best of 5, is nu best of 7.
1e Divisie single: was best of 5, is nu best of 7.
3e Divisie tactic: was best of 5, is nu best of 3.
Aan het einde van het seizoen zal dit wederom geëvalueerd worden.

Tot vorig jaar begon het uitspelende team bij zowel de singles als de tactics alle wedstrijden. Vanaf dit seizoen begint het uitspelende team bij elke spelvorm de eerste twee wedstrijden. Daarna begint het thuisteam de laatste twee wedstrijden per spelvorm. De grijze vlakken op de nieuwe wedstrijdformulieren laten zien welke speler(s) begint.

De beker finaledag ziet er ook anders uit. Op een vrijdagavond worden zowel de halve finales als de finale achter elkaar gespeeld. Er wordt niet meer voor een 3e/4e plek gespeeld, beide verliezende halve finalisten eindigen als 3e. We zijn ons er van bewust dat twee wedstrijden achter elkaar lang kan duren. Echter kan er eerder begonnen worden en nemen KO bekerwedstrijden doorgaans minder tijd in beslag waardoor wij denken dat dit niet tot een onmogelijke eindtijd zal leiden.

Ook zijn er (onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen voor volgend seizoen) play-offs voor promotie en degradatie toegevoegd. Hierdoor is de teaminschrijving voor volgend seizoen voor het einde van dit seizoen komen te liggen, zodat er niet onnodig promotie/degradatiewedstrijden gespeeld zouden worden. Deze promotie/degradatiewedstrijden worden over een thuis- en uitwedstrijd gehouden, waarbij het team uit de lagere divisie eerst thuis speelt.

Het promotie en degradatie reglement voor dit seizoen:
Eredivisie: nr. 13 promotie/degradatie, nr. 14 degradatie.
1e Divisie: nr. 1 promotie, nr. 2 promotie/degradatie, nr. 12 promotie/degradatie, nr. 13 en 14 degradatie.
2e Divisie: nr. 1 en 2 promotie, nr. 3 promotie/degradatie, nr. 10 en 11 promotie/degradatie, nr. 12 en 13 degradatie.
3e Divisie: nr. 1 en 2 promotie, nr. 3 en 4 promotie/degradatie.

Promotie/degradatie plaatsen schuiven nooit op naar bijvoorbeeld de nr. 5 en 6 van een divisie wanneer er meerdere teams bovenin stoppen. De promotie/degradatiewedstrijden komen dan te vervallen.

In week 52 en week 1 is er een winterstop. In deze twee weken mag iedereen van elk team naar elk ander team overstappen. Er zijn geen restricties meer qua aantal divisies naar boven of naar beneden.


15 juli 2018 - Indeling divisies seizoen 2018-2019

De divisie indelingen voor het ZDF seizoen 2018/2019 zijn bekend!

Helaas zijn er vier teams weggevallen ten opzichte van vorig jaar:
- Hatzeflats (eredivisie)
- DT de Kruik 1 (eredivisie)
- DT Rillandia (1e divisie)
- Walk Inn (3e divisie)

Hier tegenover staat het toetreden van vier nieuwe teams:
- DT de Kruuke
- DT Oriënt Express
- Duinerve Darts 4
- What's the Point

 

 

 

 


7 juli - inschrijven seizoen 2018-2019

SCHRIJF JE NU IN, OOK ALS JE AL LID BENT!

De inschrijving voor het nieuwe seizoen zal, zoals gisteren op de ALV besproken, vanaf dit jaar anders gaan dan vorige seizoenen. Iedereen zal zich éénmalig moeten inschrijven via het online inschrijfformulier, ook als je nu al lid bent. Vervolgens blijf je lid van de ZDF totdat je het lidmaatschap opzegt, dit in tegenstelling tot voorheen waarbij je ieder seizoen opnieuw moest inschrijven. Schrijf je je niet in, ben je geen lid meer en kan je dus niet deelnemen aan de activiteiten van de ZDF.

 

Klik op de button "INSCHRIJVEN LEDEN" (onder formulieren) om je in te schrijven.


2 juli 2018 - Privacywet en andere manier van inschrijven nieuwe seizoen
Op vrijdag 25 mei is de nieuwe privacywet (AVG) ingegaan en ook voor de ZDF brengt dit een hoop veranderingen met zich mee. Sinds het aantreden van het huidige bestuur op 11 april 2018 is dit bovenaan de agenda komen te staan. Daarom gaan we binnenkort een online inschrijfformulier plaatsen waarbij je jezelf als individueel lid moet inschrijven. Vul je dit niet in ben je vanaf volgend jaar geen lid meer. Via de site, Facebook en/of via je teamcaptain zul je binnenkort meer informatie hierover krijgen. Op de ALV op 6 juni aanstaande zullen we alle vragen over de AVG en het inschrijfformulier beantwoorden.


16 juni 2018- Zeeuwse divisiekampioenschappen 2018-2019

Gisteren een fantastische avond beleefd op de ZDF Divisiekampioenschappen! Met een hoge opkomst van maarliefst 90 darters. Veel spannende partijen gezien en toch nog op tijd klaar. Dank aan alle aanwezigen.
Uitslagen eredivisie: Zeeuws Kampioen Heren: Pieter Otten. 2e plaats Eddy Crawfurd. 3e Danny Tilroe en Rowdy Schoremans

1e divisie kampioen: Jos Haverkamp, 2e Alexander Nagelhout, 3e Joey Huijsman en John Berendsen.

2e divisie kampioen: Nick Kappetijn, 2e Kees de Lange, 3e Leo de Rijke en Jacco de Leijser

3e divisie kampioen: Ruud Eckhardt, 2e Lars Scharloo, 3e Evan Koole en Mike van Bruggen.

Zeeuws kampioen Dames: Karin van Leeuwen-Krappen, 2e Sharona Mol, 3e Tamara van Rossum en Bianca de Leijser

Zeeuws kampioen Jeugd: Arne Spee, 2e Demy Sijbrants.

Vele 180ers en hoge finishes gezien: de 170 finish van Nick Kappetijn verdiend ook nog een vermelding!

Allen bedankt voor een geslaagde avond.
Hieronder wat foto's van de winnaars en wat sfeerfoto's (foto's openen in een nieuw venster).

 

 

 

 


2 juni 2018- Zeeuwse koppelkampioenschappen 2018-2019

JOEY HUIJSMAN EN RON HUIJSMAN ZEEUWS KOPPELKAMPIOENEN 2017/2018
Het was lang geleden dat het op een door de ZDF georganiseerd toernooi zo druk was. Maar liefst tachtig man had de weg naar de Sportpub te Goes gevonden. Deze veertig koppels werden ingedeeld in acht poules van vijf waarvan de beste drie door gingen naar de knock-out fase.
Joey Huijsman en Ron Huijsman staken deze avond boven iedereen uit en versloegen in de knock-out fase een indrukwekkend rijtje namen om zo de titel Zeeuws Koppelkampioen in de wacht te slepen. Namens de Zeeuwse Darts Federatie van harte gefeliciteerd met deze titel!

Klik hier voor het speelschema (opent in een nieuw venster)


27 mei 2018 - Einduitslag seizoen 208-2019
Hierbij de officiële eindstanden van het ZDF seizoen 2017-18. Nogmaals de felicitaties aan alle kampioenen!
Over de inschrijving van volgend seizoen ontvangen jullie z.s.m. bericht, maar door de nieuwe privacywet (AVG) heeft dit wat meer voeten in de aarde dan normaal.


3 mei 2018 - Zomercompetitie
Beste darters,
Uiteraard hebben wij als nieuw bestuur de intentie om ook dit jaar de zomercompetitie door te laten gaan. Bij een minimum van 7 teams en een maximum van 13 teams gaat ook dit feest gewoon door.
Halverwege deze website staat, aan de linkerkant, onder "formulieren" het kopje 'Inschrijving zomercompetitie'. Dit formulier kan ingevuld en wel naar ko_en@live.nl gemaild worden.

INSCHRIJVING SLUIT OP DONDERDAG 17 MEI 23:59 uur!


31 januari 2018 - Wedstrijduitslagen

Onder de knoppen van de divisies en beker werd normaliter verwezen naar het on-line systeem.

Tijdelijk is dit systeem buiten gebruik, maar onder de knoppen zijn nu wel de uitslagen, het tussenklassement en bekerrondes te zien.


18 januari 2018 - Bestuursbesluiten omtrent wijziging competitie

Bijgevoegd de bestuursbesluiten omtrent de wijziging competitie vanaf 21 januari.


11 december 2017 - Bekerwedstrijden geloot

De volgende ronde in de knock-outfase wordt gespeeld in week 2.

Formulieren worden opgestuurd naar de captain van het thuisspelende team.

Zoals op de ALV is afgesproken wordt er na de knock-out rondes geloot wie er uit of thuis speelt, je kunt nu  dus wel zien tegen wie je de volgende ronde moet maar niet of je uit/thuis moet, dit wordt iedere ronde opnieuw geloot.

Voor alle duidelijkheid nog even naar de captains gericht, er mag niet worden uitgesteld. De nieuwe regel van twee weken ipv 1 week is alleen te gebruiken in noodgevallen. Iedereen moet zich gewoon aan de speelweek houden die staat ingepland.


3 december 2017 - Bekerwedstrijden knock-out

De loting voor de knock-out zal maandagavond worden verricht in Sportkantine de Belt.
De bekerfinale wordt gehouden op zaterdag 12 mei 2018 in Oosterland, de thuislocatie van Dartvereniging Duiveland.

5 oktober 2017 - Wijziging Duinerve Darts 2

Duinerve 2 gaat van locatie wijzigen, ook wordt hun naam gewijzigd.

Zij heten vanaf nu “Van Luntereeeh” en gaan spelen in Café van Lunteren in Vlissingen.

Als jullie inloggen kunnen je de adresgegevens van de locatie terug vinden.


31 mei 2017 - Bekercompetitie, landelijke divisiekampioenschappen en prijsuitreiking

De bekercompetitie is ook gespeeld, de eerste plaats is voor Sportpub Goes 1 zodat dit team dit jaar de dubbel heeft gehaald.

Einduitslag Bekerfinale in de Sportpub:
Winnaarsronde 1 Sportpub Goes 1
  2 Bar de Belt
  3 Domburgs DT 1
  4 DC Ambiance
     
Verliezersronde 1 Manic Monday 1
  2 Bar de Belt 5
  3 Waku Waku
  4 DT De Balletent

 

Willen de nummers één uit iedere divisie doorgeven wie er mee gaan naar de landelijke divisiekampioenschappen.
Dit graag voor 4 juni, zodat je opgegeven kan worden bij de NDB.

Let op: Geef door of er iemand van het team op 21 juli om de prijzen van de divisiekampioenen en bekerwinnaars komt, niet opgegeven is geen prijs aanwezig. Dit is ook nodig voor de nummers 1,2 en 3 van de ranking. Graag via app of mail vóór 18 juni laten weten aan de competitieleiding.


8 maart 2017 - Nieuwsbrief Nederlandse Dartbond maart 2017

Klik hier voor de nieuwsbrief.


Rookbeleid locatiehouders 2010-2011 (Word-document)