17 juli 2019 - ZDF toernooien 2019-2020


10 juli 2019 - ZDF 301 toernooi

Nick Kappetein wordt 1e Zeeuws Kampioen 301!

Gisteren heeft de ZDF voor de eerste keer de 301 kampioenschappen gehouden. Dit dubbel in – dubbel out toernooi is gewonnen door Nick Kappetein, Hij rekende in de kwart finale af met Jaap Dorleijn, in de halve finale van Tom van Aardenne.
In de finale was de tegenstander Alex Nagelhout, die in de kwartfinale afrekende met Alexander Stabler en in de halve finale met Aron Martinu.
Ook werd er voor de gezelligheid een verliezersronde gehouden. Die is gewonnen door Björn van Gastel, die in de finale te sterk bleek voor Jesper Pijnen.

foto's openen in nieuw venster

 

 

 


5 juni 2019 - Bestuursbesluiten

Bijgewerkte bestuursbesluiten zijn geplaatst, zie link.


13 mei 2019 - Zeeuwse kampioenen

Colin de Vos, Karin Krappen en Demy Sijbrands pakken individueel Zeeuws Kampioen titels!
Gisteravond hebben de ZDF Divisiekampioenschappen voor de tweede keer plaatsgevonden. Opnieuw was Sportkantine Bar de Belt in Oost-Souburg het strijdtoneel. Op 20 banen gingen in totaal 91 deelnemers de strijd met elkaar aan en kijken we opnieuw terug op een geslaagde editie!
Mocht je suggesties, ideeën en/of feedback voor ons hebben, laat dit gerust onder dit bericht weten!

Eredivisie:
Colin de Vos mag zichzelf een jaar lang Zeeuws Kampioen Heren noemen. Hij won in de finale met 5-3 van Kevin de Smit.
Colin had in de halve finale afgerekend met Joey Huijsman (4-1), waar Kevin titelverdediger Pieter Otten aftroefde (4-2). Voor Marvin van Eenennaam, Eddy Crawfurd, Cees van Leeuwen en Kris van Haaren was de kwartfinale het eindstation.

Dames:
Na de divisiekampioenschappen werd er ook nog een singletoernooi voor het Zeeuws Kampioenschap Dames gegooid. Karin Krappen won voor de 11e (!) keer de titel. Ze versloeg Jessica Geldof in de finale met 4-1. Jessica had in de halve finale gewonnen van Tamara Flipse (3-1), Karin versloeg Anja van Eenennaam met dezelfde cijfers.
Ira van der Horst, Chelsea van de Gruijter, Jeannette Stokx en Bianca de Leijser trokken in de kwartfinale aan het korste eind.

1e divisie:
Alex Nagelhout kwam net als vorig jaar in de fjnale, dit maal met Patrick Kroonen als zijn tegenstander. Na een spannende finale, waarin beide darters kansen kregen voor de eindoverwinning, trok Patrick met 4-3 aan het langste eind. Mika de Zwarte kwam in de halve finale tekort tegen Alex (0-3), Patrick won nipt van Jordy van de Berge (3-2).
Kwartfinalisten in de 1e divisie waren Hans Oosterling, Jean-Paul Mulder, Nick Kappetijn en Marien Peeters.

2e divisie:
In de 2e divisie was Duncan Witkamp de sterkste. Hij versloeg Ilco van Belzen in de finale met 4-0. Voor Leo de Rijke was net als vorig jaar de halve finale het eindstation, hij verloor met 3-2 van Ilco. Duncan rekende af met Michel Koote (3-0).
Voor Anna Hlavova (D), Jessica Geldof (D), Stijn Maas en Ron Schoremans was de kwartfinale het hoogst haalbare.

3e divisie:
Wout Vink wist hier de titel te bemachtigen. Hij had in de finale weinig moeite met Wilco Koert; 3-0. Patrick van der Woude verloor in de halve finale met 3-1 van Wilco, Mike Theune verloor met 3-0 van Wout.
Guido Schout, Mike Heesters, Maikel Alewijnse en Richard Beenhakkers jr. mogen een kwartfinaleplaats op hun conto schrijven.

Demy Sijbrands mag zichzelf een jaar lang Zeeuws Kampioen Jeugd noemen. Voor hem een mooie verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen hij in de finale verloor van Arne Spee.

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd. Er werden in totaal 59 180ers gegooid. De hoogste finish van de avond werd in de 1e divisie gegooid. Arian Venema finishte knap 158. Iedereen bedankt voor hun aanwezigheid en tot volgend seizoen! Wybren Tuinstra en Michael de Vlieger

 


25 april 2019 - Inschrijven en AFMELDEN wintercompetitie

De inschrijving en afmelding voor het lidmaatschap van de Zeeuwse Darts Federatie zal anders gaan dan vorige seizoenen. Iedereen zal zich eenmalig moeten inschrijven via het online inschrijfformulier. Vervolgens blijf je lid van de ZDF totdat je het lidmaatschap opzegt, dit in tegenstelling tot voorheen waarbij je ieder seizoen opnieuw moest inschrijven.

Een van de redenen waarom wij dit doen is omdat wij alle leden op de hoogte moeten brengen van onze Privacyverklaring in verband met de nieuwe wetgeving op het gebied van privacy.

Wanneer er problemen zijn met het afmelden of andere vragen zijn kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden. De contactinformatie is te vinden op deze site.

Klik op deze LINK om uw lidmaatschap af te melden.


25 april 2019 - Inschrijven zomer- en wintercompetitie

Nog slechts 6 dagen totdat de inschrijving voor zowel de zomer- als wintercompetitie op slot gaat. Belangrijk voor alle captains: transfers en nieuwe leden kunnen nog tot de eerste speelweek toegevoegd worden, dus geen stress mocht je nog denken één of twee spelers nodig te hebben en deze niet voor 30 april binnen te hebben.

Daarnaast zouden wij ook graag van stoppende teams bevestiging krijgen dat zij gaan stoppen, zodat wij hier na 30 april niet meer achteraan hoeven te gaan.

Voor de zomercompetitie staat de teller vooralsnog op slechts drie teams. We verwachten dat dit aantal net als in voorgaande jaren rond de tien zal komen te liggen:
- Bende van Ellende
- Hosternokke
- Sportpub Goes


2 april 2019 - Inschrijven winter- en zomercompetitie

De inschrijving voor zowel de winter- als zomercompetitie is geopend tot en met 30 april 2019. Alle inschrijfformulieren dienen per mail opgestuurd te worden naar competitie@zeeuwsedartsfederatie.nl.
Eventuele dispensatieaanvragen voor de wintercompetitie graag aangeven in de mail waarbij het inschrijfformulier wordt opgestuurd.

Formulier wintercompetitie 2019-2020

 

Formulier zomercompetitie 2019


27 jan 2019 - Algemene ledenvergadering 22 januari 2019

Klik hier voor de notulen van de ALV van 22 januari.


24 dec 2018 - ZDF Koppeltoernooi

Zaterdagavond het het Zeeuws koppelkampioenschap plaatsgevonden in de Sport Pub Goes.

Wesley Bour en Rowdy Schoremans zijn opnieuw gekroond (zij veroverden de titel 2 jaar terug ook) tot Zeeuws Kampioen!!

In een spannende finale versloegen zij het duo Joey Huijsman / Arne Spee (Joey werd vorig jaar Zeeuws kampioen me zijn vader Ron Huijsman).

Wij willen Wesley en Rowdy van harte feliciteren met hun behaalde titel. Voor ons was het opnieuw een geslaagde avond met 30 ingeschreven koppels.

Ondanks dat er in eerder communicatie was geschreven dat er geen verliezersronde zou zijn, hebben wij deze in overleg met de spelers wel gespeeld.

Edwin van der Heijden / Jeroen Veenhof waren hierin de sterksten.

 

 

 


2 dec 2018 - Knock-out ronde bekerwedstrijden

De loting voor de eerste knock-out ronde van de beker is verricht! De teams aan de linkerkant spelen deze wedstrijden thuis. Vervolgens gaan we zoals we de laatste jaren gewend zijn verder in de schema, wat betekent dat de winnaars van de wedstrijden die onder elkaar staan het in de volgende ronde tegen elkaar op zullen nemen. Welke teams in de volgende ronde thluis zullen spelen wordt zoals gewoonlijk weer elke ronde opnieuw geloot.


3 sep 2018 - Memorial Toernooi

Afgelopen zondag heeft de ZDF het memorial toernooi georganiseerd in Sportkantine Bar de Belt.
Marvin van Eenennaam heeft met succes zijn titel verdedigd! In de finale was hij met 6-2 te sterk voor Rowdy Schoremans. Marvin had in de halve finale afgerekend met Pieter Otten (5-2), Rowdy was te sterk voor Stefan Marinissen (5-4). Jelger Tuinstra, Marie Tuinstra, John Berendsen en Gary O'Hagan sneuvelden in de kwartfinales van het singletoernooi.

Erica van Kooij won de verliezersronde. In een spannende finale won ze van Jessica Geldof. Richard Bour en Edwin Van der Heijden strandden in de halve finales van de verliezersronde.

In het geloot koppeltoernooi waren Killian Van Eenennaam en Erica van Kooij de sterksten. Zij versloegen Dominic Kroonen en Daniel Huijsman.
Arian Venema/ Mike Theune en Marie Tuinstra / Gert Tolhoek haalden de halve finales in de winnaarsronde.
Rowdy Schoremans en Martina Verboven wonnen de verliezersronde. Zij versloegen de kampioen van vorig jaar; Wesley Bour en Chelsea Van de Gruiter.

Al met al een gezellige dag beleefd, en een zeer mooi bedrag van € 900,- opgehaald voor het goede doel van dit jaar; Stichting Jongerenopvang Zeeland!

 


28 aug 2018 - Wijzigingen beker-en wintercompetitie 2018-2019

Volgende week trappen we het ZDF winterseizoen af met de eerste bekerwedstrijden. Hierbij de belangrijkste wijzigingen/aanpassingen ten opzichte van voorgaande jaren:

Een belangrijke wijziging is dat op al het uitstellen van wedstrijden een boete staat. Het wedstrijdschema is lang genoeg van te voren bekend. Wedstrijden eerder spelen is wel altijd toegestaan wanneer dit in onderling overleg naar de divisieverantwoordelijke gecommuniceerd wordt. Ook het draaien van wedstrijden, mits doorgegeven, is altijd toegestaan. Om de boete voor elk team even 'zwaar' te maken is gekozen voor een boete van €5 per lid. Zo betaalt een team met 6 spelers €30 boete en een team met 12 spelers €60.

Op basis van eerder gehouden enquêtes zijn enkele spelformats in divisies licht gewijzigd:
Eredivisie koppel: was best of 5, is nu best of 7.
1e Divisie single: was best of 5, is nu best of 7.
3e Divisie tactic: was best of 5, is nu best of 3.
Aan het einde van het seizoen zal dit wederom geëvalueerd worden.

Tot vorig jaar begon het uitspelende team bij zowel de singles als de tactics alle wedstrijden. Vanaf dit seizoen begint het uitspelende team bij elke spelvorm de eerste twee wedstrijden. Daarna begint het thuisteam de laatste twee wedstrijden per spelvorm. De grijze vlakken op de nieuwe wedstrijdformulieren laten zien welke speler(s) begint.

De beker finaledag ziet er ook anders uit. Op een vrijdagavond worden zowel de halve finales als de finale achter elkaar gespeeld. Er wordt niet meer voor een 3e/4e plek gespeeld, beide verliezende halve finalisten eindigen als 3e. We zijn ons er van bewust dat twee wedstrijden achter elkaar lang kan duren. Echter kan er eerder begonnen worden en nemen KO bekerwedstrijden doorgaans minder tijd in beslag waardoor wij denken dat dit niet tot een onmogelijke eindtijd zal leiden.

Ook zijn er (onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen voor volgend seizoen) play-offs voor promotie en degradatie toegevoegd. Hierdoor is de teaminschrijving voor volgend seizoen voor het einde van dit seizoen komen te liggen, zodat er niet onnodig promotie/degradatiewedstrijden gespeeld zouden worden. Deze promotie/degradatiewedstrijden worden over een thuis- en uitwedstrijd gehouden, waarbij het team uit de lagere divisie eerst thuis speelt.

Het promotie en degradatie reglement voor dit seizoen:
Eredivisie: nr. 13 promotie/degradatie, nr. 14 degradatie.
1e Divisie: nr. 1 promotie, nr. 2 promotie/degradatie, nr. 12 promotie/degradatie, nr. 13 en 14 degradatie.
2e Divisie: nr. 1 en 2 promotie, nr. 3 promotie/degradatie, nr. 10 en 11 promotie/degradatie, nr. 12 en 13 degradatie.
3e Divisie: nr. 1 en 2 promotie, nr. 3 en 4 promotie/degradatie.

Promotie/degradatie plaatsen schuiven nooit op naar bijvoorbeeld de nr. 5 en 6 van een divisie wanneer er meerdere teams bovenin stoppen. De promotie/degradatiewedstrijden komen dan te vervallen.

In week 52 en week 1 is er een winterstop. In deze twee weken mag iedereen van elk team naar elk ander team overstappen. Er zijn geen restricties meer qua aantal divisies naar boven of naar beneden.


15 juli 2018 - Indeling divisies seizoen 2018-2019

De divisie indelingen voor het ZDF seizoen 2018/2019 zijn bekend!

Helaas zijn er vier teams weggevallen ten opzichte van vorig jaar:
- Hatzeflats (eredivisie)
- DT de Kruik 1 (eredivisie)
- DT Rillandia (1e divisie)
- Walk Inn (3e divisie)

Hier tegenover staat het toetreden van vier nieuwe teams:
- DT de Kruuke
- DT Oriënt Express
- Duinerve Darts 4
- What's the Point

 

 

 

 


2 juli 2018 - Privacywet en andere manier van inschrijven nieuwe seizoen
Op vrijdag 25 mei is de nieuwe privacywet (AVG) ingegaan en ook voor de ZDF brengt dit een hoop veranderingen met zich mee. Sinds het aantreden van het huidige bestuur op 11 april 2018 is dit bovenaan de agenda komen te staan. Daarom gaan we binnenkort een online inschrijfformulier plaatsen waarbij je jezelf als individueel lid moet inschrijven. Vul je dit niet in ben je vanaf volgend jaar geen lid meer. Via de site, Facebook en/of via je teamcaptain zul je binnenkort meer informatie hierover krijgen. Op de ALV op 6 juni aanstaande zullen we alle vragen over de AVG en het inschrijfformulier beantwoorden.


16 juni 2018- Zeeuwse divisiekampioenschappen 2018-2019

Gisteren een fantastische avond beleefd op de ZDF Divisiekampioenschappen! Met een hoge opkomst van maarliefst 90 darters. Veel spannende partijen gezien en toch nog op tijd klaar. Dank aan alle aanwezigen.
Uitslagen eredivisie: Zeeuws Kampioen Heren: Pieter Otten. 2e plaats Eddy Crawfurd. 3e Danny Tilroe en Rowdy Schoremans

1e divisie kampioen: Jos Haverkamp, 2e Alexander Nagelhout, 3e Joey Huijsman en John Berendsen.

2e divisie kampioen: Nick Kappetijn, 2e Kees de Lange, 3e Leo de Rijke en Jacco de Leijser

3e divisie kampioen: Ruud Eckhardt, 2e Lars Scharloo, 3e Evan Koole en Mike van Bruggen.

Zeeuws kampioen Dames: Karin van Leeuwen-Krappen, 2e Sharona Mol, 3e Tamara van Rossum en Bianca de Leijser

Zeeuws kampioen Jeugd: Arne Spee, 2e Demy Sijbrants.

Vele 180ers en hoge finishes gezien: de 170 finish van Nick Kappetijn verdiend ook nog een vermelding!

Allen bedankt voor een geslaagde avond.
Hieronder wat foto's van de winnaars en wat sfeerfoto's (foto's openen in een nieuw venster).